fbpx

Thea – High School USA

Thea – High School USA

Thea - High School USA, cockpit

Hej MyEducation.

​I midten af december flyttede jeg ind hos min gode ven Will og hans søde familie. I min tidligere værtsfamilie opstod der desværre problemer, så sammen tog vi beslutningen om, at jeg skulle flytte. Det skulle lige pludselig gå meget stærkt med at flytte, og den første uge efter flytningen var meget travl.

​Will og jeg havde begge eksamener, så vi læste sammen hver aften og nat i den uge. Derudover husede familien diverse julefester. Min værtsfar er colonel (oberst) i U.S. Air Force, så han holdt festerne for hans wing, internationale studerende m.m. Her på basen er der studerende fra forskellige steder i verden bl.a. Danmark, og til én af julefesterne mødte jeg Mathias, som er en dansk pilot i flyvevåbnet.

​Jeg sætter stor pris på min nye værtsfamilie, som består af en mor, en far, tre brødre på 12, 17, og 20 år (den ældste er på college) og en søster på 8 år. De er alle meget venlige og imødekommende.

​Jeg bor på Little Rock Air Force Base, som er en militærbase bedst beskrevet som en by i en by, hvor man skal have tjekket ID for at komme ind. På basen er der en lufthavn, da det er en Air Force Base, så jeg har efterhånden vænnet mig til at se fly fra U.S. Air Force og høre nationalmelodien dagligt. Derudover er der indkøbscentre, træningscenter, spisesteder, parker, boligområder m.m. Basen er en arbejdsplads for militæret, men også et hjem for folk i militæret og deres familier. Ved at bo på basen får jeg en stor military-experience, som jeg sætter utrolig stor pris på at få.

theagam-december4

Fredag d. 30 december tog min værtsfar hele familien med i en C-130J fly simulator, som har en værdi af 150 millioner dollars. Her på basen er der 12 simulatorer. C-130J er et fly i U.S. Air Force, og vejen jeg bor på er opkaldt efter dette fly. I en simulator føles det præcis som om, at man flyver, og indeni ligner det præcis cockpittet i en C-130J. I militæret bruger de simulatorerne til at træne piloter m.m. Mathias, pilot fra Danmark, træner i disse simulatorer.

​Mine værtssøskende og jeg fik alle lov til at styre flyet, præcis som var vi i et rigtigt fly. En pilot guidede os, og bag cockpittet styrede en mand simulatorens computer, som bl.a. styrer hvor i verden man befinder sig. Jeg var inde i simulatoren med mine to værtsbrødre på 17 og 20 år og min værtsfar. Min ældste værtsbror fik den første tur, mens vi andre stod bagved sæderne og fulgte med. Simulatoren bevægede sig samtidig med at vi fløj, så vi blev nødt til at holde fast i noget.

​Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk, da det blev min tur: hvordan skulle jeg kunne styre et fly?! Nervøst satte jeg mig i sædet og med hjælp fra piloten ved siden af mig, fik jeg lettet flyet. Min værtsfar foreslog, at jeg fløj over Hawaii, fordi at jeg i februar skal til Hawaii. Jeg fik både set Honolulu, Pearl Harbour, vulkaner og strande. Da det var tid til at komme “ned på jorden igen”, hjalp piloten mig igen, men det blev en lidt bumpet landing. Mine værtsbrødre og jeg fik alle lov til at flyve to gange, og jeg endte med at have den bedste landing! Det var en utrolig sjov og lærerig oplevelse.

​Jeg fik lov til at introducere familien til danske traditioner i julen: Sammen med en veninde bagte vi vaniljekranse (som blev spist meget hurtigt), og til jul lavede jeg ris a la mande. Jeg flettede også julestjerner og julehjerter med min værtssøster, mens vi lod kalenderlyset fra Danmark brænde, og dermed talte ned til jul.

​Mange hilsner fra

– Thea

Related Blogs

No Image
Posted by myeduadmin | 15. January 2018
Anna – High School USA
Kære MyEducation ​Min gode historie er en af mange, men jeg valgte denne, fordi den fik mig til at føle mig hjemme over 6.000 km hjemmefra. ​Jeg skiftede værtsfamilie for...
No Image
Posted by myeduadmin | 15. January 2018
Julia – High School Italien
Hej Myeducation. Jeg har været her i nu tre måneder, og det går virkelig godt. En del af at være på high school i Italien er hårdt fordi man vil...
Udvekslingsstudent i Spanien
Posted by myeduadmin | 15. January 2018
Udvekslingsstudent i Spanien ​Efter at være landet i Spanien for lidt over to måneder siden, har der været op- og nedture. Jeg har grinet og grædt, og det har været...