fbpx

Skotland Public Preferred

Skotland High School Public Preferred

Lær skotterne at kende i Skotland

Bliv High School udvekslingsstudent i Skotland med Public Preferred programmet

Et High School ophold i Skotland er et godt valg. Med vores program Public High School Preferred kan du selv vælge, hvor du vil bo og gå i skole – deraf navnet Preferred. Det er en offentlig skole i dit valgte skoledistrikt, som du optages på.

Skotterne er charmerende og naturen fascinerende. Der er storbyer og vild natur. Ruten fra Glasgow til Mallaig byder på fantastisk natur, der blandt andet er foreviget i Harry Potter filmene. Til Skotland hører næsten 1.000 øer: Hebriderne, Orkney øerne og Shetlandsøerne. ​Når man siger Skotland tænker mange omgående på sækkepiber, kilt, klantern, tattoo, whisky, m.m. Skotland er så meget andet. Det er også charmerende byer og måske verdens mest berømte sø Loch Ness og myten om Loch Ness-uhyret med kælenavnet Nessie. Myten stammer helt tilbage fra ca. år 565 e.Kr. Skotland er en delvis selvstyrende nation under Storbritannien og har sit eget flag – Andreaskorset som har været kendt siden 1100-tallet.

Efter Brexit er programmet i Skotland ændret, bl.a. skal man have visum, hvis man opholder sig mere end 6 måneder i landet. Men det er blot en formalitet, som MyEducation selvfølgelig hjælper dig med og sørger for.  Studerende og udvekslingsstudenter som skal have visum, skal tage en engelsk sprogtest IELTS. Men først og fremmest medfører ændringerne frihed, fordi du nu selv frit kan vælge, hvilket område af Skotland du gerne vil til. Noget andet som Brexit har medført er, at udvekslingsstudenter skal betale for at gå i skole, men den udgift er inkluderet i vores priser.

Skoleåret i Skotland opdeles i tre Terms. Har du ikke lyst til at være afsted et helt skoleår, kan du vælge at være afsted i et semester – enten fra september til januar eller fra januar til midt maj.  I Skotland skal alle elever uanset klassetrin have skoleuniform. Du vil normalt blive indplaceret på det klassetrin som hedder S5 – Fifth year og du skal have 5-6 forskellige fag.

Hvis du skal afsted et helt skoleår SKAL du være fyldt 16 år ved ankomst, og der er ingen undtagelser. Skal du derimod afsted i et eller to Terms, kan vi i få tilfælde hjælpe dig, hvis du fylder 16 år senest 28 dage efter ankomst.

Du kan vælge flg. områder:  Angus  –  Fife  –  Mid Lothian

Kom til et uforpligtende informationsmøde hos os og høre mere om programmet.

County: Angus

Angus

Angus er ikke kun navnet på dette grevskab. Det er også navnet på en kvægrace, som man har avlet i Skotland siden det 16. århundrede. I nord og vest er der mange bjerge, mens landskabet i øst og syd er bakket, og her ligger de større byer. Mellem disse ligger Stratmore -som er en frugtbar dal, hvor der dyrkes frugt og kartofler. Der bor ca. 117.000 i området.

County: Fife

Fife

Fife ligger mellem fjordene Firth of Tay og Firth of Forth i den østlige del af Skotland. Her ligger bl.a. Old Course som er den ældste golfbane i verden. Du finder smukke vandrestier og historiske seværdigheder. Her finder du også Forth Rail Bridge, der er en bro, der er kendt for sine røde, geometriske bærebjælker af jern, og er optaget på UNESCOS verdensarvsliste.

County: Mid Lothian

Mid Lothian

Ud over smuk natur og historie som findes overalt i Skotland, kan Mid Lothian byde på et Snowsport Center hvor voksne og børn kan hygge sig året rundt med skisport. Man kan også besøge Rosslyn Chapel som er kendt fra filmen Da Vincy Mysteriet. Er man interesseret i sommerfugle så er Edinburgh Butterfly & Insect World et besøg værd. Det er verdens største sommerfugle hus.

Reservér din plads for skoleåret 20/21 og 21/22