fbpx

Co2 Neutral med MyEducation på High School

MyEducation'sHigh School-elever bliver CO2-neutrale på flyveturene til og fra deres udvekslingsophold

MyEducations High School elever bliver CO2 neutrale på deres udvekslingsophold fra afrejse sommeren 2020

MyEducations High School-programmer vil gerne tage aktivt del i kampen for et bedre klima.
Derfor har MyEducation – som den første udvekslingsorganisation i Danmark – indgået en aftale med MUSEUM EARTH, Bramstrup på Fyn, om at plante ny skov på et tidligere markareal. Her vil én hektar skov kunne optage, hvad der svarer til ca. 400 elevers CO2-belastning fra flyrejser til og fra et udvekslingsophold på High School i udlandet.

Der ligger et stort dilemma i, at CO2-udledningen ved flytransport må begrænses, samtidig med at et udvekslingsophold er til stor gavn for både den enkelte elev og for samfundet. At skabe venskaber på tværs af fysiske grænser og opleve andre landes kulturer, holdninger og familiemønstre er nødvendigt for, at Danmark kan agere globalt. Vi skal kunne forstå og påvirke det, der sker ude i verden.

MyEducation vil gerne gå forrest og tilbyde CO2-kompensation, så de unge kan have mulighed for at tage på udveksling med god klima-samvittighed.

MyEducation betaler !!

MyEducation har valgt at betale for skovrejsningen for de elever, der rejser ud i sommeren 2020.
Da CO2-belastningen er forskellig, alt afhængig af hvor eleven skal hen, vil MyEducation sørge for at dække det aktuelle CO2-udslip baseret på flyrejsens distance. Det er endnu ikke besluttet, om MyEducation også fremover vil betale for elevernes CO2-belastning, men under alle omstændigheder vil det blive muligt at tilkøbe CO2-neutralitet.

Bramstrup Gods, MUSEUM EARTH og MyEducation…

Den nye klimaskov på Bramstrup vil indgå i et 4 km2 stort værk, MUSEUM EARTH, hvor museumsgæsterne tager aktivt del i skabelsen af et kunstværk, som er forankret i stedets rige natur- og kulturressourcer. Bramstrup og MyEducation vil løbende sørge for, at der bliver lagt billeder og film op på MyEducations hjemmeside, så alle kan følge med i, hvordan den nye skov vokser op. Skoven vil desuden kunne besøges efter aftale og fungere som tidsmarkør, efterhånden som elever og skov bliver ældre.

Vores beregninger herunder er gjort på baggrund af bogen Klimaskoven samt flightemissionmap.org

FlightEmission

Klik på billedet og se hvor meget en retur flyrejse udleder af CO2

Co2 optag

Klik på billedet og se udregningerne

Klik på billedet og læs bogen

Skov

Den nye skov på Bramstrup

MyEducation Forrest 1

Her plantes over 1000 træer – Bøg, Eg, Douglas og Rødel

MyEducation Klimaskov

MyEducation Klimaskov

MyEducation Klimaskov

Uforpligtende High School INFOMØDE?