fbpx

Australien Classic

High School Australien - Classic

På eventyr ``Down under``

Tag det store spring – lær engelsk i kænguruens land på High School i Australien

Vil du på udveksling ”Down under” venter der et helt kontinent på dig. Australien består af selve kontinentet Australien, øen Tasmanien og ca. 8.000 små øer. Australien er verdens sjettestørste land og var indtil for ca. 200 år siden kun beboet af aboriginere. I 1770 gjorde Storbritannien krav på landet og koloniserede det i slutningen af det 18. århundrede. Briterne oprettede bl.a. en straffekoloni i New South Wales, og hertil blev straffefanger fra Storbritannien sendt som straf. De seks kolonier blev i 1901 forenet i forbundsstaten Australien.

Læs også om: High School New Zealand og Udvekslingsstudent New Zealand

Delstater:

Landet har i dag seks delstater og ti territorier. De seks delstater er: New South Wales – Queensland – South Australia – Tasmanien – Victoria – Western Australia. 

De fleste udvekslingsstudenter på Classic High School ophold i Australien placeres i staterne New South Wales, Queensland og Victoria.

Befolkningen:

Størstedelen af australierne stammer fra Europa (op til 90%). Kun omkring 3% udgøres af den oprindelige befolkning – aboriginals. Ca. 85% af befolkningen bor i den sydlige del af landet i staterne New South Wales, Victoria og South Australia. Australiere er kendt for deres laid back stil, dvs. deres afslappede væremåde og imødekommenhed, som du kommer til at opleve på High School ophold i Australien.

Attraktioner:

Australien har en spændende historie, et rigt dyreliv og en fantastisk smuk og varieret natur og masser af surf muligheder f.eks. Bells Beach. En kendt attraktion er Ayers Rock, som er givet tilbage til de oprindelige australiere, aboriginals. Ayers Rock eller Uluru, som de kalder den, er hellig for dem. Klippen består af rød sandsten, er 348 meter høj og farverne ændrer sig fra solopgang til solnedgang. En anden attraktion er Great Ocean Road i Victoria – en ca. 240 km lang kystvej med udsigt til De 12 Apostle som er karakteristiske stenformationer i vandet. Man kan være heldig at se hvaler på visse tider af året.

Som udvekslingsstudent i Australien skal man som de lokale skoleelever også have skoleuniform. Vi er stødt på enkelte undtagelser – men regn med skoleuniform. Der kan være både en sommer og en vinter udgave af skoleuniformen.

Her kan du se hvor vores elever placeres (de røde prikker på kortet):

01
Ture under opholdet

Som udvekslingsstudent i Australien vil du også få mulighed for at kunne tilvælge nogle ture, så du kan se noget mere af landet end lige der, hvor du bor.

Der vil være flere muligheder, som du vil få oplysning om ved ankomst. Der vil være forskellige ture, så der er noget for enhver smag og økonomi.

På High School i Australien med det klassiske program ved du ikke på forhånd, hvor du kommer til at bo og gå i skole.

02
Skolesystemet

Skoleundervisningen ligner meget den, der finder sted på den amerikanske High School.

De obligatoriske fag er engelsk, matematik, naturvidenskab, geografi og fremmedsprog.

Ud over dem kan man vælge mellem forskellige andre fag. I idræt findes der ud over de almindelige sportsgrene også rugby og cricket, som er typisk australske sportsgrene.

03
Mangfoldige fritidsmuligheder

Du vil blive mere end begejstret for Australien. Herligt vejr i dag, kan man sige næsten hver eneste dag. Selskabelige sammenkomster finder så godt som altid sted udendørs.

Derfor kalder man også det australske samfund for ”Outdoor Society”.

Det betyder, at du har fantastiske muligheder for at nyde din fritid. Tilbuddene er afvekslende: Fra surfing, barbecue på stranden, udflugt til det uberørte bushland (Outback) til de mangfoldige attraktioner i storbyerne.

FLEKSIBILITET TILPASSET DINE ØNSKER

Har du specifikke behov eller ønsker til dit ophold kan du med fordel vælge vores Public Preferred program, som giver en stor fleksibilitet.

Australien Public Preferred

Vælg mellem skoler og områder på dette program, men kontakt os hurtigst muligt så vi kan lave et match udfra dig og dine ønsker

Læs mere om programmet her