fbpx

England Public

Oplev den engelske kultur på nærmeste hold

Tag på High School ophold i England

Med vores program Public High School Preferred kan du tage på High School ophold i England som udvekslingsstudent og på årsprogrammet selv vælge, hvor du vil bo og gå i skole – deraf navnet Preferred. Det er en offentlig skole i dit valgte skoledistrikt, som du optages på, derfor kalder vi det Public Preferred.

Læs evt. også om: Udvekslingsstudent Frankrig

Efter Brexit er programmet for High School ophold i England ændret. Det betyder bl.a. at man skal have visum, hvis man opholder sig mere end 6 måneder i landet. Men det er blot en formalitet som MyEducation selvfølgelig hjælper dig med og sørger for.  Studerende og udvekslingsstudenter som skal have visum, skal desuden tage en engelsk sprogtest som hedder IELTS – det er et krav for at få visum. Men først og fremmest medfører ændringerne frihed, fordi du nu selv kan vælge, hvilket område af England du gerne vil til på årsprogrammet. En anden konsekvens af Brexit er at udvekslingsstudenter skal betale for at gå i skole, men den udgift er inkluderet i vores programpriser som du kan se herunder.

Læs også om det at være udvekslingsstudent i Irland

Skoleåret i England:

Det engelske skoleår opdeles i 3 Terms. Vil du ikke være udvekslingsstudent et helt skoleår, kan du i stedet vælge at tage afsted et semester – enten fra september til december eller fra januar til midt maj. Årsprogrammet slutter medio juni, da den resterende tid i engelske skoler er forberedelse til kommende skoleår for de engelske elever.

Sixth Form State Colleges eller Sixth Form School

Hvis du vælger et skoleår, bliver du placeret på Sixth Form state Colleges og skal tage mindst én A-Level eksamen – et krav, som følger med det visum du skal have. Hvis du vælger et semester, bliver du placeret på skoler med Sixth Form, og i så tilfælde kan du ikke tage eksaminer. På semesterprogrammet kan du ikke selv vælge hvor i England du kommer til at bo og gå i skole. State colleges har ikke krav om skoleuniform. Skoler med Sixt form har sjældent krav om skoleuniform, men det kan forekomme at en skole vil have, at man har slips og blazer jakke. Det mest normale krav er dog hvad man kalder “smart business dress”. Skoler med Sixth Form har elever fra 11 – 18 år. Sixt Form Colleges har elever fra 16 – 19 år og udbyder det, som kaldes “further education”.

Fag:

Uanset om du vælger et helt skoleår eller et semester, så skal du have 3 fag (med tilhørende underliggende fag) på A-level. På Sixt Form Colleges kan det være A-level eller BTEC (Business and Technology Council). Udover de 3 fag du skal vælge, kan der være krav om også at tage matematik eller engelsk GCSE (General Certificate Of Secondary Education).

Du kan vælge flg. områder:

Devon – Hampshire West – Hampshire East – Kent – Lincolnshire – Sussex West – Sussex East – Yorkshire

Vil du til Wales kan du vælge flg. områder:

Carmarthenshire – Glamorgan West – Glamorgan East

Kom til uforpligtende informationsmøde hos os og hør mere om High School ophold i England.

Priser – skoleår eller semester:

Priserne for et skoleår finder du nedenfor for hvert område. Prisen varierer afhængig af hvilket område du vælger.

Et semester koster kr. 68.995 uanset hvilket område du vælger. Du kan vælge at tage et semester fra september – januar eller fra januar – slut maj.

Du skal regne med at købe din frokost på skolen for dine lommepenge

County: Devon

Devon

Devon – også kendt som Devonshire strækker sig fra Bristol kanalen i nord til den engelske kanal i syd. Der bor ca. 1,1 mio. indbyggere. Både de nordlige og sydlige kyster har klipper og sandstrande. I bugterne er der fiskebyer, havne og flere kursteder. I Devon er den berømte Dartmoore hede, en beskyttet nationalpark siden 1951. Det højeste punkt er High Willhays (621 m).

County: Hampshire

Hampshire West

Hampshire ligger ud til den engelske kanal og har 1,8 mio indbyggere. Hovedstaden i Hampshire county er Winchester, som fra 1519 og til det 11. århundrede var Englands hovedstad. Winchester er kendt fir sin katedral.  Naturen er varieret og byder på to nationalparker. To af de klassiske forfattere Jane Austin og Charles Dickens kom fra dette country.

County: Hampshire

Hampshire East

Samme info som for Hampshire West. Forskellen er at du kan vælge det vestlige eller østlige del af Hampshire county. Men hermed lidt mere information: den verdensberømte sygeplejerske Florence Nightingale boede som barn i dette county. Klimaet er mildere end for øvrige britiske øer. Hampshire er hjemsted for mange orkestre, bands, etc.

County: Kent

Kent

Kent county med sine 1,8 mio indbyggere kaldes Englands have. Her er smuk natur, marksland, hvide klipper, bakkedrag, små landsbyer, historiske slotte og katedraler. The White Cliffs of Dover, er de karakteristiske, hvide klipper ud til Doverstrædet i Den engelske kanal. Der er skrevet en sang om klipperne. Kent og katedralen i Canterbury er et attraktivt turistmål.

County: Lincolnshire

Lincolnshire

Lincolnshire med over 1 mio indbyggere har en lang kystlinje. Her blev kong Henrik den 4 født (1399-1413). Der er støre landlige områder. Lincoln Cathedral spiller en stor rolle i kulturen og lægger lokale til mange events i løbet af året lige fra koncerter til madmarkeder. Af lokal mad kan nævnes: Lincolnshire Poacher cheese, Haslet, Lincolnshire sausages, Stuffed chine, etc.

County: Sussex East

Sussex East

Sussex er et historisk county med slotte, maleriske landsbyer og middelalderbyer ud til den engelske kanal. I Rye ligger den charmerende Mermaid street med toppede brosten, gamle huse og blomster. Eastborne tiltrækker turister med sin 5,6 km lage strandpromenade, og her er også Seven Sisters – hvide kalkklipper, som ligger i South Downs National Park.

County: Sussex West

Sussex West

Samme som for Sussex East. Yderligere info:  Det siges at der i Sussex er flere solskinstimer end andre steder i England. Måske derfor ikke så underligt at mange fra London tager til Sussex for at slappe af og feriere langs kysten. River Arun er med sine 60 km den længste flod.  Hvis du kender noget til høns, så ved du måske at en populær hønserace er opkaldt efter stedet.

County: Yorkshire

Yorkshire

Yorkshire som  er Englands største grevskab, har flotte landskaber med lyngklædte bakker. Her er stengærder som indhegner landskabet med græssende får, og små hyggelige landsbyer. Og der er nationalparker og god mulighed for vandreture. Både romere og vikinger har sat deres spor her. Hovedbyen er Leeds som du måske kender via deres berømte fodboldhold.

County: Carmarthenshire

Carmathenshire - Wales

Carmathenshire county ligger i det syd-vestlige Wales og er et mål for turister og er kendt som Garden of Wales. Du finder National Gardens Of Wales som både forsker og er åben for turister. De har et imponerende drivhus, som er verdens største af sin slags. I Carmathenshire leverbefolkningen især af landbrug, skovbrug, fiskeindustri og turister. Her er mange historiske slotte.

County: Glamorgan

Glamorgan West - Wales

Glamorgan eller som det også kaldes: Glamorganshire er et af Wales historiske counties. På walisisk er navnet Gorllewin Morgannwg. Området kom under engelsk herredømme i det 16. århundrede. Cardiff er hovedstad og den største by i Wales. Her ligger det imponerende Cardiff Castle. Swansee er en anden af kendte byer – du kender det måske fra fodbold.

County: Glamorgan

Glamorgan East - Wales

Glamorgan er i Wales som er en halvø i det sydvestlige Storbritannien. I Wales finder du byen med det længste navn i Europa og 3. længste i verden: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrob-wllllantysiliogogogoch. Wales har eget flag med en drage. Ud over engelsk har de også deres eget sprog. Langs kysten er der store naturoplevelser og små, hyggelige landsbyer.

Reservér din plads for skoleåret 2022/23 eller 2023/24