fbpx

Irland

High School ophold i Irland

Smuk og meget grøn

Udvekslingsstudent i Irland på Europas tredje største ø

Måske du allerede kender til Irlands kælenavn – den grønne ø.

Det er et meget velfortjent kælenavn, for det er et land, som er meget frodigt og dermed meget grønt. Nogle hævder, at der er 40 forskellige nuancer af grønt i landskabet, som i øvrigt er helt speciel og meget varieret. Der er bakker, dale, floder, små hyggelige byer og gamle slotte og borge spredt i landskabet. Irland er også den tredje største ø i Europa.

Igennem tiden har mange irere udvandret – ikke mindst i 1800-tallet pga. hungersnød. Udvandringen skete især til Nordamerika. Den tidligere amerikanske præsident J.F Kennedys familie havde irske rødder.

High School Irland – Bliv perfekt til Engelsk på den grønne ø

Landet har meget at byde på, så hvorfor ikke vælge at blive perfekt til engelsk ved at tage på High School i Irland?

Klimaet er mildt og egner sig til udendørsaktiviteter. Og så er der naturligvis også irerne selv – de er imødekommende og Irere har en stærk nationalfølelse. Tænk bare på Sankt Patricks dag den 17 marts.

På denne dag fejrer irere i Irland og over hele verden deres nationaldag iklædt tøj, hatte og sko i grønt og orange som symbol på landet. Sankt Patricks Dag er en stor fest. Selv bygninger oplyses så hele facaden er grøn. Sankt Patrick er Irlands skytshelgen, han regnes for at have indført kristendommen i landet i det 5. århundrede.

Noget som mange forbinder med Irland er deres folkemusik. Genren er kendt over hele verden, og som en af de få former for folkemusik er genren fortsat populær både i og udenfor Irland.

Irsk folkedans er kendt over hele verden – Riverdance. Der er store ensembler som rejser rundt i verden for at give opvisning i deres meget specielle tå-dans, med de karakteristiske hurtige benbevægelser, mens overkroppen er stort set i ro.

Oplev alt dette som udvekslingsstudent i Irland. Det bliver en oplevelse du aldrig glemmer.

Uddannelse i udlandet - Tag på High School i Irland som udvekslingsstudent

Pris Irland 1 skoleår -Kr. 86.995.-

01
Maden

Maden i Irland er varieret og bygger på friske råvarer. Er man i en havneby, vil der være flere retter med fisk og skaldyr. Der kan også være lammekoteletter, shephards pie eller en langtidssimret gryderet på menuen. Men retterne kan naturligvis variere afhængig af hvor man er. Ballymaloe eller stobhach gaelach, er nok den mest kendte irske specialitet. Retten består typisk af lammekød, kartofler og løg, som simrer længe.

02
Flaget

Det irske flag er grønt, hvidt og orange og de tre farver symboliserer hver især noget: den grønne farve symboliserer den katolske menighed, den orange den protestantiske, og den hvide farve symboliserer freden mellem de to.

03
Skolesystem

På High School i Irland vil du typisk blive indplaceret på 5. år i deres Secondary School og du skal have 5 til 7 fag. Du vil møde fag, som du naturligvis kender fra din skole i Danmark, men du vil også møde valgfrie fag som du måske ikke havde tænkt som en mulighed, f.eks.: Agricultural Science, Agricultural economics, Construction studies som udvekslingsstudent i Irland.

Næsten alle skoler har sport på programmet men også andre aktiviteter. Typiske sportsaktiviteter er basketball, fodbold, hockey og hurling (som er en udendørs holdsport spilles med en stav og en bold). Andre aktiviteter kan være drama, debat, film, etc.

På langt de fleste skoler bærer eleverne skoleuniform, så du skal ikke om morgenen bekymre dig om hvad du nu skal tage på.

Ansøg om plads til dit High school ophold i Irland