fbpx

Italien

High School ophold i Italien

Landet som har hele pakken fra Alperne til Etna

Italien – også kaldet støvlelandet pga. landets form – byder både på dejlige strande, fantastiske landskaber, skisportssteder og masser af spændende kunst, kultur og historie. Det kan være svært at vælge, hvad man skal se.

Læs evt. også om: Udvekslingsstudent Frankrig eller udvekslingsstudent England.

Kulturen er meget forskellig fra Milano i nord til Sicilien i syd. Kulturen findes både over og under jorden – forstået på den måde at Italiens gamle historie dukker op når der skal graves ud til nybygninger – ikke mindst i Rom. Overalt vil du fornemme landets historie.

Bliv High School udvekslingsstudent i Italien – Centrum for kunst og madkultur

Et meget kendt område er Toscana, som er centrum for kunst og madkulturen. Men uanset hvor du kommer til at bo i Italien vil det være dit ’Bella Italia’. Og så er der jo maden, som er et kapitel for sig selv. Den skal bare prøves og nydes. De skønne lokale råvarer bliver til dejlige måltider.

Vælger du at blive udvekslingsstudent i Italien skal du være forberedt på at italienske skoleelever går i skole 6 dage om ugen – så lørdage skal du også i skole. Men det vænner du dig hurtigt til og det giver dig bare endnu flere muligheder for at være sammen med skolekammerater.

  • Mod tillæg kan du også indlede dit udvekslingsophold i Italien med en 3 nætter/ 4 dage orientation camp i Rom sammen med udvekslingsstudenter fra andre lande. Klik her for at læse agendaen.
  • Hvis du har ønske om bestemt område eller skole i Italien, kan du mod tillæg også vælge dette. Hvis du ikke er komfortabel med at være i et landligt område, kan vi altid se på et byområde. Vi kan dog ikke garanterer det, men sætter alle sejl til at få det til at lykkes. Hvis det ikke lykkes skal du selvfølgelig heller ikke betale tillægget.

Italiens Regioner

Udvekslingsstudent pris - Italien

Pris Italien 1 skoleår – Kr. 89.995,-

01
mulighed for opstartscamp

Der er mulighed for at tilkøbe en tre dages intensivt sprog- og kultur kursus i Rom i starten af opholdet m. indlagt sightseeing.

Hvis du vælger denne mulighed, så deltag i vores vidunderlige italienske partnerorganisation for et 3-nætters ophold i den smukke by Rom. Turen vil finde sted i starten af dit udvekslingsophold og vil give dig mulighed for at møde mange andre studerende som dig selv! Under dit ophold i Rom vil alle aktiviteter og besøg være arrangeret, hvilket betyder, at du får et indblik i alle Roms højdepunkter, såsom Fontana di Trevi, Pantheon, Colosseum og mange andre.

02
Kultur

Italien er også kendt for mode og design. Tænk bare på f.eks. Dolce & Gabbana, Versace, Gucci, etc. Milano er centrum for mode og tiltrækker derfor både turister og forretningsrejsende.

Der bor ca. 59 millioner i Italien. Omkring 90% af befolkningen er katolikker. Mange går til messe om søndagen men i dag langt fra så ofte som tidligere. Uanset om du normalt går i kirke eller ej, kan det anbefales at besøge kirker, da de byder på kulturhistorie, meget flot arkitektur og kunst.

03
Skolesystem

Scuola Superiore (High School) varer 5 år og skoleugen er på 6 dage, så du skal også i skole om lørdagen. Til gengæld er skoledagen ikke så lang – der er kun undervisning til kl. 13, så du vil have fritid til at dyrke forskellige interesser sammen med dine skolekammerater og venner efter skoletid. Skoleåret starter i midten af september og slutter i begyndelsen af juni.

Exchange students placeres typisk, som i andre lande, i mindre byer, hvilket giver dig god mulighed for at få et netværk i området.

Ansøg om plads til dit High school ophold i Italien