Bliv Værtsfamilie

Og åben jeres hjem for et ungt menneske fra et andet land.

Hvert år modtager vi udvekslingselever i alderen 14-18 år fra store dele af verden.

Det de unge har til fælles er ønsket om at lære Danmark, danskerne, det danske sprog og den danske kultur at kende.

Hvad vil det sige at være værtsfamilie?

At være værtsfamilie for en udvekslingsstudent gennem MyEducation vil sige at åbne jeres hjem for et ungt menneske fra et andet land og gøre vedkommende til en del af jeres liv og hverdag. Værtsfamilier gør det muligt for udenlandske elever at udleve deres drøm: at leve og bo som de lokale i et fremmed land.

På helt uselvisk manér, har I mulighed for at blive værtsfamilie i Danmark for en udvekslingselev fra udlandet. Det at tage et ungt menneske ind i jeres familie, giver en helt unik chance for en berigende og kulturel oplevelse. Når I oplever jeres udvekslingsstudents kulturelle baggrund, vil I på tæt hold opleve, at den ene kultur ikke er bedre end den anden, bare anderledes, og disse kulturforskelle kan styrke hele familien. Oplevelsen af en anden kultur kan bibringe større forståelse for vores egen baggrund i Danmark og den måde, vi lever på. Ved at dele jeres hjem og omsorg, har I muligheden for at udvikle et livslangt venskab med en person fra en anden del af verden.

DOWNLOAD VORES VÆRTSFAMILIE BROCHURE

Hvad kræves af værtsfamilierne?

Husly, hjerterum, omsorg og engagement
I skal være villige til at inkludere udvekslingsstudenten i jeres liv og hverdag

​MyEducation tager sig af alt det praktiske som at arrangere skoleplads, rejse osv. Udvekslingseleverne er forsikrede, når de kommer hertil og har lommepenge med til selv at dække udgifter til transport, fritidsaktiviteter, personlig hygiejne, tøj, sko, mm.

Hvilken hjælp/vejledning får værtsfamilierne?

  • Værtsfamiliehåndbog
  • Råd og vejledning af den lokale områderepræsentant
  • 24 timers nødtelefon
UDVIDET VÆRTSFAMILIEANSØGNING

Hvem kan blive værtsfamilie?

  • Alle kan som udgangspunkt blive værtsfamilie i Danmark for en udvekslingsstudent: unge, gamle, par, enlige, gifte, ugifte, småbørnsforældre, forældre med større børn, voksne uden børn eller med børn som er flyttet hjemmefra.
  • Der er ingen sprogkrav til værtsfamilier.
  • Udvekslingseleven skal have sin egen seng, men må gerne dele værelse med ét af jeres børn, der må dog maksimum være 2 års aldersforskel og det skal være af samme køn.
Værtsfamilie i Danmark

Alle mine bekymringer blev fejet af banen, da først Julia var hos os – det har helt igennem været en stor oplevelse at få lov at have et ungt menneske i sin familie.

Værtsfamilie Wulff

Lige nu mangler vi værtsfamilie til:


Francesco – 16- årig italiensk dreng – ankomst medio august 2019

Francesco kommer fra Sardinien. Han bor sammen med sine forældre og sin søster på 19 år, som skal i gang med at læse på universitetet. I sin fritid kan Francesco rigtig godt lide at dyrke sport, mange forskellige slags sport har hans interesse. Han spiller fodbold, men kan også godt lide at spille basket, volleyball, rugby og håndbold, så derfor går han også på en skole, der har stor fokus på idræt.Udover sin interesse for sport, kan Francesco også godt lide at lave mad og hjælper selvfølgelig til derhjemme med forskellige huslige pligter. Sammen med familien har Francesco besøgt forskellige europæiske lande som Frankrig, Spanien og England. Han vil meget gerne på udveksling i Danmark, da han synes, at det virker som et meget velorganiseret land og han er meget nysgerrig efter at lære at tale  sproget, så derfor glæder han sig til at blive en del af en dansk familie.


Alessia – 16-årig italiensk pige – ankomst medio august 2019

Alessia kommer fra Norditalien og bor sammen med sine forældre og sin lillebror. Hun går på et gymnasium, hvor der er meget fokus på naturvidenskabelige fag, som har hendes store interesse. Faktisk tænker hun på at uddanne sig til at blive jordemoder, når hun bliver ældre. I sin fritid har hun danset en hel del, både ballet og gymnastik – det har hun faktisk gjort de sidste 10 år, men har lige haft en pause, da hun også har brugt megen tid på frivilligt arbejde med børn, som hun elsker. Siden maj 2018 har hun været frivillig i Røde Kors i Italien. Her møder hun mange nye mennesker og synes, at hun er med til at gøre en forskel. Når hun har fri kan hun også godt lide at besøge museer, da kunst også interesserer hende meget. Hun er også meget til udeliv – kan godt lide at komme på trekking og hike i bjergene enten med forældre eller venner. Hun har valgt at komme på udveksling, da hun elsker at udforske nye lande og deres kulturer. Hun blev specielt optaget af Danmark, dets natur og skolesystemet. Nu glæder hun sig meget til at blive en del af en dansk familie og lære meget mere om Danmark.


Feliciano – 16- årig italiensk dreng – ankomst medio august 2019

Feliciano kommer fra Norditalien, hvor han bor sammen med sine forældre. Han beskriver sig selv som værende meget social, hårdtarbejdende og nysgerrig efter at lære om andre kulturer. I skolen kan han godt lide alle fag, specielt de naturvidenskabelige fag som biologi og matematik. Han er god til alle fag og kan godt lide sin skole. Skolen fokuserer også en del på musik og det passer ham rigtig godt. Han har spillet saxofon, både tenor og baryton saxofon, i 4 år og har startet et lille band, som er meget berømt i den by han kommer fra og faktisk også i det meste af Italien. I skolen spiller han også saxofon med en lærer og hans bedste ven. Udover at være interesseret i musik kan Feliciano også rigtig godt lide sport. Han har dyrket judo i 10 år og har spillet fodbold, basket, volleyball og bordtennis sammen med venner. Sidste år tog han et dykkercertifikat. Han har altid været fascineret af Danmark – et lille land med et smukt landskab og et folk, som han gerne vil lære at kende. Han glæder sig til at kunne dele lidt italiensk kultur med den danske i en sød dansk familie.

Ansøg om at blive værtsfamilie