fbpx

Skotland Public Preferred

Skotland Public High School Preferred

Lær skotterne at kende i Skotland

Tag på High School ophold i Skotland

Med vores program Public High School Preferred program kan du tage på High School ophold i Skotland og selv vælge, hvor du vil bo og gå i skole – deraf navnet Preferred. Det er en offentlig skole i dit valgte skoledistrikt, som du optages på, derfor kalder vi programmet Public Preferred.

Landet:

Der er storbyer og vild natur. Ruten fra Glasgow til Mallaig byder på fantastisk natur, der bl.a. er foreviget i Harry Potter filmene. Til Skotland hører næsten 1.000 øer: Hebriderne, Orkney øerne og Shetlandsøerne. ​Når man siger Skotland tænker mange omgående på sækkepiber, kilt, klantern, tattoo, whisky, m.m. Skotland er så meget andet.

Myten

Skotland er også charmerende byer og måske verdens mest berømte sø Loch Ness og myten om Loch Ness-uhyret med kælenavnet Nessie. Myten stammer helt tilbage fra ca. år 565 e.Kr. Skotland er en delvis selvstyrende nation under Storbritannien og har sit eget flag – Andreaskorset som har været kendt siden 1100-tallet.

Vær opmærksom på flg.:

Efter Brexit er programmet i Skotland ændret, bl.a. skal man have visum, hvis man opholder sig mere end 6 måneder i landet. Men det er blot en formalitet, som MyEducation selvfølgelig hjælper med og sørger for.  Udvekslingsstudenter som skal have visum, skal tage en IELTS sprogtest.

Du får frihed til at vælge

Men først og fremmest medfører ændringerne frihed, fordi du nu selv frit kan vælge, hvilket område af Skotland du gerne vil til, kun afhængig af hvilke skoledistrikter der gerne vil modtage udvekslingsstudenter. Noget andet som Brexit har medført er, at udvekslingsstudenter skal betale for at gå i skole, men den udgift er inkluderet i vores priser.

Skoleåret i Skotland:

Skoleåret i Skotland opdeles i tre Terms. Har du ikke lyst til at tage på High School ophold i Skotland i et helt skoleår, kan du vælge at være afsted i et semester – enten fra september til januar eller fra januar til midt maj.  I Skotland skal alle elever uanset klassetrin have skoleuniform. Du vil normalt blive indplaceret på det klassetrin som hedder S5 – Fifth year. Du skal vælge én linje og under den valgte linje skal du skal have 5-6 forskellige fag. Frokost køber du i skolen for dine lommepenge.

Alderskrav:

Hvis du skal afsted et helt skoleår SKAL du være fyldt 16 år ved ankomst, og der er ingen undtagelser. Skal du derimod afsted i et eller to Terms, kan vi i få tilfælde hjælpe dig, hvis du fylder 16 år senest 28 dage efter ankomst.

Du kan vælge flg. områder:

Angus  –  Fife  –  Mid Lothian

Overvejer du England så læs HER

Kom til et uforpligtende informationsmøde hos os og hør mere om High School programmet i Skotland.

Priser:

Priserne herunder er for et skoleår og varierer afhængig af hvilket område du vælger. Et semester koster kr. 79.995 (fra sept. – jan.) eller (fra jan. – midt maj), semesterprisen er den samme uanset hvilket område du vælger.

County: Angus

Angus

Angus er ikke kun navnet på dette grevskab. Det er også navnet på en kvægrace, som man har avlet i Skotland siden det 16. århundrede. I nord og vest er der mange bjerge, mens landskabet i øst og syd er bakket, og her ligger de større byer. Mellem disse ligger Stratmore, som er en frugtbar dal, hvor der dyrkes frugt og kartofler. Der bor ca. 117.000 i området.

County: Fife

Fife

Fife ligger mellem fjordene Firth of Tay og Firth of Forth i den østlige del af Skotland. Her ligger bl.a. Old Course som er den ældste golfbane i verden. Du finder smukke vandrestier og historiske seværdigheder. Her finder du også Forth Rail Bridge, der er en bro, der er kendt for sine røde, geometriske bærebjælker af jern, og er optaget på UNESCOS verdensarvsliste.

County: Mid Lothian

Mid Lothian

Ud over smuk natur og historie som findes overalt i Skotland, kan Mid Lothian byde på et Snowsport Center hvor voksne og børn kan hygge sig året rundt med skisport. Man kan også besøge Rosslyn Chapel som er kendt fra filmen Da Vincy Mysteriet. Er du interesseret i sommerfugle så er Edinburgh Butterfly & Insect World et besøg værd. Det er verdens største sommerfugle hus.

Reservér din plads her