fbpx

High School ansøgningskrav

Hvad kræver det at komme af sted?

High School ansøgningskrav

Personligt

En udvekslingsstudent på High School skal være moden og motiveret. Det er vigtigt, at det er DIG, der vil på udveksling og at det ikke er dine forældre der synes, at det er noget du bør gøre. Men det er naturligvis vigtigt, at du har dine forældres opbakning til din udvekslingsstudent ansøgning. Vi har lavet en lille test til dig og dine forældre. Testen består af en række spørgsmål og vil give jer en idé om, hvorvidt I som familie er klar til et High School ophold. Find testen her.

Som udvekslingsstudent på high school i USA vil du opleve, at der er nogle andre regler, både i samfundet og hos værtsfamilien, du skal bo ved – ofte er de meget mere strikse end du er vant til. Det er vigtigt, at du er åben overfor og i stand til at tilpasse dig den nye kultur og dens normer og værdier.

Fagligt niveau

Da det er et skoleprogram, er det vigtigt at du:

  • Kan lide at gå i skole
  • Er flittig i skolen – møder velforberedt
  • Får gode karakterer. Vi ser gerne at du har 5 eller mere i gennemsnit. Det betyder IKKE at du ikke kan komme afsted, hvis du har under 5 i gennemsnit, det kan du. Vi vurderer også på din modenhed og motivation. Vi kan f.eks. godt acceptere 02 i tysk eller fransk – hvis det ikke er et af disse lande, du skal til. Skolerne i værtslandene accepterer ikke, hvis du får under 4 i nogen fag under dit ophold – så det er vigtigt at du tager skolen seriøst.

Grunden til at vi stiller krav til dit akademiske niveau er at:

  • Vi vil sikre, at du har en chance for at kunne følge med i skolen som udvekslingsstudent. Du må gerne få udfordringer, men det skal være gode udfordringer, og det vil det ikke være, hvis du allerede her i Danmark har problemer med det akademiske niveau.
  • Skolerne i udlandet forventer, at det er dygtige elever vi sender til dem, så de har en vis garanti for at de kan følge med i undervisningen. Vi skal dog understrege, at gode karakterer i sig selv ikke er tilstrækkeligt på din udvekslingsstudent ansøgning, man skal også deltage aktivt i skolen og vise, at man vil yde en indsats.

Sprogkundskaber

Uanset hvilket land du skal til, kræver vi som minimum, at du kan begå dig på engelsk. Herudover ser vi gerne, at du har haft 1 – 2 års undervisning i dit kommende værtslands sprog. Men er du ude i god tid, kan du nå at tage et intensivt sprogkursus i skoleåret før afrejse.  I Brasilien og Argentina kræver de dog ikke, at du kan henholdsvis portugisisk eller spansk, hvis du kan engelsk, men det anbefales meget, at du tager undervisning i skoleåret inden afrejse.

Hvis du skal til USA eller den engelsktalende del af Canada, skal du have foretaget en såkaldt ELTIS test, så skolerne på forhånd kender dit sproglige niveau. Skoler kan have minimumskrav til testen og disse kan variere.

Helbred – psykisk sygdom / diagnose

Har du en psykisk diagnose eller psykiske problemer, kan vi som udgangspunkt ikke optage dig. High School programmet bygger på frivillige familier og frivillige skoler, og der kan ikke stilles krav til dem ud over det normale. Man kan ikke forlange af en familie, der åbner deres hjem for en udvekslingsstudent, at de skal tage specielle hensyn til en diagnose, de ikke er bekendt med. Det er ikke fair over for familien – men bestemt heller ikke over for dig og de behov, du måtte have.

Har du haft en psykisk diagnose og er helbredt vil det afhænge af, hvor lang tid der er gået (og vi taler år) siden du har haft et psykisk problem, konsulteret psykolog mm. Det kan være meget svært at finde værtsfamilier, der er villige til at løbe den risiko, der er for, at du skulle få et tilbagefald under opholdet. At tage på udveksling er en stor psykisk udfordring, og risikoen for et tilbagefald kan derfor være stor.

Allergi

Vi kan ikke godtage din udvekslingsstudent ansøgning, hvis du har en alvorlig fødevareallergi. Årsagen er, at det vil være meget svært at finde en familie, der vil påtage sig det ekstra ansvar det er, at skulle tage hensyn til din kost. Man kan ikke pålægge en frivillig familie en ekstra udgift til mad. Det er også af hensyn til dit helbred.

Vi kan heller ikke optage dig, hvis du er allergisk over for pelsdyr generelt – du skal som minimum kunne bo sammen med enten hund eller kat, da det i mange lande forholder sig sådan at 80-90% af alle værtsfamilier har hund og/eller kat. Det er i forvejen et stort arbejde at finde et match mellem en familie, der siger ja og en skole, der også siger ja, hvorfor et forbehold som allergi, kan gøre det umuligt, at få en placering på plads.

Hvis du har allergi overfor både hund og kat, så kan løsningen være, at du selv kender en familie, du kan bo hos, hvor de ikke har pelsdyr. Vi kan dog ikke garantere, at vi vil være i stand til at finde dig en ny familie uden hund/kat, såfremt det ikke måtte fungere mellem dig og din selvvalgte familie.
Udvekslingsstudent ansøgningskrav - MyEducation
Udvekslingsstudent ansøgningskrav
Udvekslingsstudent i USA - MyEducation
Udvekslingsstudent ansøgning - MyEducation
High school i USA - Helene Markmann
Isabella - High School USA
Astrid - High School USA

Uforpligtende High School INFOMØDE?